+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Kävin poikani kanssa walking with dinosaurs-tapahtumassa Hartwall areenalla. Tapahtuma oli todella hienosti järjestetty ja “elukat” oli kyllä suurella vaivalla ja työllä valmistettuja.

Tapahtuman alussa ja väliajan jälkeen ilmoitettiin järjestäjän toimesta että valokuvaaminen salaman kanssa on kielletty, myös videointi on kielletty, sekä valokuvaaminen jalan kanssa rinnastetaan ammattimaiseen valokuvaamiseen, joten mukana raahaamastani jalastakaan ei ollut mitään hyötyä. Tein kuitenkin tapahtumasta pienen 360 panoraama esityksen jonka sisään lisäsin myös muutamia tavallisia still kuvia katseltavaksi. Esitys aukeaa tästä.

Koska kameranjalka oli pois pelistä, asetti se kuvaamiselle muutamia isoja haasteita. 360 panoraamankuvan tekeminen ilman panorointipäätä, suhteellisen pimeässä ja vielä normaalia pidemmällä valotusajalla kameralla jossa ei ole kuvanvakaajaa, kuulostaa ja tuntuu melkein mahdottomalta. Mutta kuten esityksestä näkyy, on se suhteellisen hyvin onnistunut (ainakin omasta mielestäni 🙂 Tavallisten still kuvien ottamiseen minulla on käytössä Canon 5D mark II ja siinä 28-300 Tamronin vakaajalla varustettu optiikka, joten tavallinen kuvaaminen oli suhteellisen paljon helpompaa.

Aikaisempaan kirjoitukseeni viitaten (kameran valinta voi olla joskus vaikeaa) olen siis vaihtanut Nikonin Canoniin. Syy on yksinkertaisesti siinä, että minulla ei ollut aikaa harjoitella Nikonin mielestäni liiankin monipuolista valikkoa. Joten kamerassa ei ollut mitään vikaa, vaan päin vastoin, se tuntui vähän liiankin monipuoliselta.

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO