+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Tässä muutama linkki tämän kesän rocktapahtumakuvauksiin joita olemme tehneet ja joita tulemme vielä tekemään.

KAISAFEST:

Kesän ensimmäinen tapahtuma oli Kaisafest. Kaisafest on toteutettu yhteistyössä Radio Novan ja www.virtualrocker.fi kanssa. Esityksen pääset katsomaan TÄSTÄ. Esityksen sislällä on myös linkki still-kuviin joita nappailin esiintyjien keikoilta.

ILOSAARIROCK:

Toinen tapahtuma oli Ilosaarirock, ja tämä toteutettiin www.360panorama.fi ja Joensuun Popmuusikoiden kanssa. Kokonaisuusesityksiä tuli 2 joista toinen esittelee bändejä ja toinen Ilosaarirockin ympärille rakennettuja esiintymislavoja, majoitusalueita, anniskelualueita yms. yms. Bändejä esittelevään kokonaisuuteen pääset tutustumaan TÄSTÄ. toinen aluetta esittelevä kokonaisuus on työnalla. Minulla oli myös ilo ja kunnia työskennellä valokuvaaja Stefan de Batselierin kanssa. Stefan on kuvannut muusikoita, bändejä ja muita julkkiksia ympärin maailmaa jo useamman vuoden ajan. Hänen kohteinaan on ollut mm. Metallica, Kiss, Johnny Cash, Cristopher Lee, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Phil Collins, Eminem, Ronnie Jame Dio, alla kuvassa oleva Biffy Clyro. Yhteistyö näissä merkeissä jatkuu Kotkan Meripäivillä.

PORIJAZZ:

Pori Jazz. Jazz tehtiin yhteistyössä www.virtualrocker.fi ja Radio Novan kanssa. Kiireellinen aikataulu kuitenkin supisti bändien ja alueiden kuvauksen suhteellisen pieneksi. Pääset tutustumaan 360 panoraamaesityksiin TÄSTÄ.

KOTKAN MERIPÄIVÄT:

Kotkan Meripäivät 2010 esintyi mm. tällä hetkellä Suomessa kovassa huudossa oleva The Baseballs. Näiden herrojen keikalle meillä pitäisi olla varattuna kaikenlaista kuvausta mm. fanitapaamisesta yms. Nyt on esitykset tehty. Tosin itse fanitapaamista emme saaneet kuvata, mutta muu materiaali löytyy TÄSTÄ. Stefan sai jälleen mielenkiintoista kuvamateriaalia ja päivittämme ne myös kuvagalleriaamme, kunhan ne valmistuvat. 360 esityksessä on linkki still-kuva arkistoomme jonne olen jo omani päivittänyt. Galleriaan pääset suoraan TÄSTÄ.

SONISPHERE:

Sonisphere festarit kuvattiin yhteistyössä sonispherefestivals.com kanssa. Esitykset päivitetään/lisätää Sonispheren sivuille lähi päivinä. Tapahtuma oli kyllä kaikin puolin mielenkiintoisin mitä olen päässeet tähän asti kuvaamaan. Muutama bändi perui, myrsky tuhosi toisen lavan ja kaikkea muutakin sattui ja tapahtui…

Ensimmäisenä kuvauspäivänä kaikki meni suhteellisen hyvin putkeen ja pääsin kuvaamaan myös 69 Eyesille omaa materiaalia heidän sivuilleen. Tässä linkki 360 esityksiin:  http://www.virtualfinland.fi/Kaupungit/Pori/Musiikki/69-Eyes/ Ja tästä pääset katselemaan tavallisia kuvia mitkä toteutin heille: http://picasaweb.google.com/rami.saarikorpi/69Eyes#

Toisena päivänä sitten alkoi tapahtumaan. Alkupäivä ja kuvaukset menivä ok, ja tässä linkki 360 esitykseen: http://www.virtualfinland.fi/Kaupungit/Pori/Tapahtumat/Sonisphere-2010/ ja tässä kuviin: http://picasaweb.google.com/rami.saarikorpi/Sonisphere2010FIN#

Jo aamusta rupesi pilviä kertymään tapahtumapaikan ylle. Puolenpäivän jälkeen olimme menossa kuvaamaan kakkoslavalle bändiä ja matkalla lavalle huomasimme muutaman kuvaajan kanssa taivaalla aikamoisen rintaman joka liikkui uhkaavasti aluetta kohti. Kerkesin kuvaamaan muutamia kuvia pilvistä, löytyy tuolta: http://picasaweb.google.com/rami.saarikorpi/SonispherenMyrskypilvi# lavalle päästyämme alkoi pikkuhiljaa ripsimään vettä ja kaikki kuvaajat menivät lavan rakenteisiin suojaan. Noin viiden minuutin pikku tihkutuksen jälkeen sitten rysähti kunnolla, syöksyvirtaus tuhosi sen lavan rakenteet ja lava jouduttiin sulkemaan esiintyjiltä kokonaan. Kummankin lavan pressut ja mainos kankaat menivät virtauksen mukana, myyntikojuja lenteli ilmassa ja n. 40 ihmistä loukkaantui joista 2 vakavasti. Itseltäni tuhoutui iPhone, Canon 450D, 5D mark II, kaukolaukaisimet ja 2 linssiä.

Tapahtumaa juonsi Pauliina Tuomola. Hänestä sain tehtyä muutaman kuvan, ne löytyvät myös tuolta Sonisphere stillmateriaaleista.

Tässä muutama kuva itsestäni tuon myrskyn jälkeen (kiitos Jussi Ratilaiselle http://www.juspic.com/)

[slideshow]

Tapahtumastä täällä: http://fi.sonispherefestivals.com/

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO