+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Aikaisemmin julkaisemani Neste Oil Rally Finland 2013 sai jatkoa Rally De France – Alcance 2013 muodossa. Neste Oil Rally kuten Ranskan osakilpailu on osa WRC (World Rally Championship) kokonaisuutta. Tällä kertaa oli ilo ja kunnia kuvata materiaalia suoraan WRC Promoottorille ja vielä yhdestä kauden mielenkiintoisimmista osakilpailuista.

Koko Ranskan osakilpailun huomio oli tietysti kiinnittynyt Sebastien Loebiin. Sebastien on ranskalainen ralliautoilija ja yhdeksänkertainen maailmanmestari. Hän on ollut maailmanmestaruustaistelussa täysin voittamaton aina vuodesta 2004 alkaen. Rallin MM-sarjassa Loebilla on eniten maailmanmestaruuksia (9), osakilpailuvoittoja (75 voittoa), eniten peräkkäisiä voittoja (6) sekä eniten voittoja yhden kauden aikana (11). Tämä kertonee hänen urastaan paljon.


RallyFrance16.preview

Tavoitteenamme oli tehdä hänestä iPad kirja, jota lähdin toteuttamaan Sveitsiläisen rallikuvaajakolleega Bruno Keiserin kanssa WRC:lle. Kävi kuitenkin niin, että ennen Sebastienin kotikisaa (Haguenauta) hän ajoi auton katolleen väärän rengasvalinnan johdosta. Joten nyt olemme työstämässä materiaalia sekä Loebistä, että Ranskan rallin kokonaisuudesta.

Valitettavasti en saa julkaista kuin muutamat kuvat ja 360 panoraamat täällä jotka on jo aikaisemmin julkaistu WRC:n Facebook sivujen kautta, mutta ne kertoo paljon tulevasta materiaalista joita he eivät vielä halua minun julkaisevan.

Alla linkkejä kuviin ja 360 panoraamoihin joille olen saanut julkaisuluvan. Paljon on materiaalia siis vielä tulossa.

Videoita, stillejä, gif-animaatioita ja 360 kuvia tulee pikkuhiljaa kunhan ne valmistunee. Mutta tälläkertaa ne tulevat julki muilta kanavilta. Eli en itse tule julkaisemaan niitä, mutta lisäilen kyllä materiaaleihin linkkejä tänne.

Panoraamakuvia tuli kuvattua noin 50 kappaletta, stillejä muutama sata ja videotta noin tunnin verran. Ranskaan en kuitenkaan kerinnyt saamaan mukaani 360 panoraamavideolaitteistoa josta WRC Promoottori oli erittäin kiinnostunut. Näistä videomateriaaleista käymme nyt neuvotteluja ja mahdollisesti saan vielä tälle vuodelle jotakin toteutettua (toivotaan ainakin). Palailen asiaan heti kun lisää on tiedossa…

360-rallimateriaaleihin voi tutustua: TÄÄLLÄ

Tein myös pienen kokonaisuuden muista 360-kuvistä TÄNNE

KUVIA: TÄÄLLÄ

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO