+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Portugal 2013-33

Kävin parin kaverini kanssa Portugalissa Cascaississa kuvaamassa Lumina 2013 festivaaleilla muutamia stillejä ja 360 panoraamoja Valoparta Oy:n Kari Kolan suunnittelemasta ja heidän ryhmänsä rakentamasta massiivisesta valoinstallaatiosta. Lumina festivaali kesti kolme päivää 13-15.9 ja tuona aikana paikalla kävi noin 600.000 ihmistä. Se on varsin hyvin ottaen huomioon, että Cascais on 35.000 ihmisen pikkukaupunki (kylä).

Portugal 2013-6

Pääsimme paikalle festareiden viimeisenä päivänä ja kokonaisuudessaan reissumme kesti neljä päivää, joten aikaa jäi paljon muuhunkin. Asuimme Lissabonissa ja siellä kiertelimme nuo loput kolme päivää, mutta ehdoton elämys ja näkemisen arvoinen paikka oli Luminan lisäksi näissä kuvissa näkyvä Boca do Inferno (Helvetin suu tai kita). Alunperin tämän mystisen paikan arvelleen olleen valtava luola, josta ajansaatossa on tipahtanut katto sisään.  Paikka tunnetaan myös sen vaarallisuudesta. Turvakaiteet ja oikeastaan kaikki muukin turvallisuuteen liittyvä puuttui.

Lissabonin torialuetta reunustavat ravintolapalvelut ovat ehkä paikan antoisinta settiä. Itse kaupungissa Pyhän Yrjänän linnan lisäksi ei ole oikein muuta tekemistä kuin nauttia hyvästä ruoasta ja juoda virvokkeita (yli 30°C ne kyllä maistuivatkin). Tosin joka kerta kun jonnekkin seurueemme pysähtyi, oli paikalla aurinkolasikauppiaat ja huumediilerit. Tosin he olivat osanneet yhdistää homman siten, että ei ollut erikseen aurinkolasikauppiaita tai diilereitä vaan yhdeltä ja samalta kauppiaalta löytyi kaikki tarvittava. Tarjolla olisi ollut aurinkolaseista Bay Boneja ja muista aineista hassista, heroiinia ja kokaiinia. Matkaseurastamme haksahdettiin ostamaan vain erittäin kalliit Bay Bonit.

Lisää kuvia reissusta ja valofestivaaleilta tulee myöhemmin, mutta tässä vielä linkki 360 panoraamakuviin (joita on vieläkin lisää tulossa, mutta ainakin tähän asti valmiisiin) : Portugal & Lumina Fest 2013

Boca do Infernopano

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO