+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Pitkästä aikaa pieni kirjoitus vierailustani Kuusamossa. 

Kävin pitämässä Kuusamoopistolla parin päivän Gigapan-valokuvauskurssin ja samalla kävimme läpi 360 panoraamakuvausta ja valokuvausta muutenkin. Porukkaa oli seitsemän, eli varsin pieni ryhmä, mutta erittäin mielenkiiintoinen ja ammattitaitoinen porukka. Suurin osa oli ammattivalokuvaajia ja loput muuten vain ammatikseen paljon valokuvauksen kanssa tekemisissä.

Opetuksen / kurssin virallinen aihe oli Gigapan-valokuvaaminen. Kurssin sisältö koostui gigapanrobotin käyttmisestä ja siitä, miten systeemin avulla kuvataan massiivisia (100-5000 kuvan) kokonaisuuksia, stichataan ne yhdeksi kuvaksi ja miten koko kokonaisuus jatkokäsitellään printtimediaa, verkkoa tai muita laitteita varten.

Kävin samalla Hannu Hautalan luontokeskuksella tekemässä 360 panoraamaesitykset meneillään olevasta näyttelystä, josta tässä pallopanoraamakuva. Sain myös kunnian tavata itse herran ja vaihtaa hieman ajatuksia valokuvaamisesta. Näyttely on aivan loistava ja Hannu on kyllä huippu hyvä työssään, suosittelen käymään paikanpäällä katsomassa!

Tässä vielä linkki 360 panoraamakokonaisuuteen jonka tein näyttelystä: HANNU HAUTALAN JÄLJILLÄ

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO